Besturingssystemen

Wat is een besturingssysteem?

Een besturingssysteem of operation system is het programma dat na het opstarten van een computer in het geheugen geladen wordt en de hardware aanstuurt. Het besturingssysteem fungeert als een medium tussen de hardware en de computergebruiker met als opzet dat de gebruiker programma’s op een gemakkelijke en/of efficiënte manier kan uitvoeren.

Windows Server

  • Met Windows Server 2012 R2 kunt u uw belangrijkste workloads uitvoeren met robuuste herstelopties. U profiteert snel van optimale waarde dankzij een uitgebreid aanbod voordelige, hoogwaardige opslagopties en vereenvoudigde levering van IT-services voor meerdere tenants. U kunt toepassingen on-premises en in de cloud bouwen, implementeren, besturen en bewaken. Dit geeft gebruikers meer mogelijkheden met beveiligde toegang tot bedrijfsbronnen op elk gewenst apparaat. De voordelen van Windows Server zijn:
  • U kunt prestaties verbeteren en capaciteit efficiënter schalen om de grootste werkvolumes uit te voeren terwijl robuuste herstelopties bescherming bieden tegen storingen.
  • U kunt opslag- en netwerkvoorzieningen voor meerdere tenants leveren op voordelige standaardhardware.
  • Dankzij uitgebreide ondersteuning voor open frameworks kunt u nog flexibeler toepassingen en websites bouwen, implementeren en schalen door de mogelijkheid toepassingen uit te wisselen tussen on-premises omgevingen en openbare clouds en clouds van serviceproviders.
  • Als u een VDI-infrastructuur implementeert, kunt u uw opslagkosten aanzienlijk terugdringen met een heel scala aan opslagopties en VHD-ontdubbeling.

Active Directory

Microsoft’s Active Directory is een directory service waarmee beheerders de kosten en moeite verminderen van het beheren van een Windows-domein. AD vereenvoudigd de centralisatie van middelen en management, evenals de authenticatie en autorisatie van zijn gebruikers. U kunt een Active Directory -omgeving gebruiken voor grote en kleine netwerken.

OSX server

Met de krachtige en toch gestroomlijnde OS X Server is samenwerken, communiceren en informatie uitwisselen binnen je bedrijf makkelijker dan ooit. Door de ongekende eenvoud en kracht van de Mac is het gebruik van een server niet langer voorbehouden aan grote bedrijven met grote IT-afdelingen en gelijkgestelde budgetten. Kleine studio’s, winkels en zelfs thuiswerkers kunnen van de voordelen van een server profiteren. Zodra de configuratie voltooid is, kunnen werknemers samenwerken aan projecten, bestanden uitwisselen, eigen website of mailservers hosten en nog veel meer.

Share this: