Desktop Virtualisatie

Wat is desktop virtualisatie?

Desktop virtualisatie is het gebruik van virtuele machines waarop meerdere gebruikers met een netwerk aansluiting met een geïndividualiseerde desktop behouden. Zij maken daarvoor contact met een server. Deze centrale server kan zich fysiek binnen het bedrijf bevinden of in een datacenter geplaatst zijn. De gebruikers van de virtuele desktops kunnen zich overal ter wereld bevinden, maar zijn allemaal aangesloten op de centrale server door middel van hun eigen LAN of WAN netwerk.

VMWare Horizon View

Horizon View transformeert traditionele fysieke pc’s in centraal beheerde IT-diensten en levert elastische desktopdiensten als een virtuele werkomgeving voor ultieme controle en flexibiliteit op het gebied van gebruikerservaring, beheer en service. De nieuwe, vereenvoudigde toegang tot Horizon View-desktops van afstand via elke HTML5-browser biedt eindgebruikers gemakkelijke toegang tot hun virtuele desktops en applicaties op elk apparaat. Er hoeft vooraf geen client-software te worden geïnstalleerd. Dankzij de ondersteuning van hardware accelerated 3D graphics kunnen de meest grafisch-intensieve applicaties draaien binnen de virtuele desktops, waardoor nu ook CAD (computer assisted design)- en CAM (computer assisted manufacturing)-toepassingen op VDI werken. Tot slot biedt Horizon View 5.2 met Unity een nieuwe, intuïtieve, gesture-oriented interface die de Windows mobiele omgeving transformeert voor een tablet-vriendelijke gebruikerservaring.

VMWare Horizon Mirage

VMware Horizon Mirage biedt een optimale eindgebruikerservaring voor zowel online en offline productiviteit, terwijl het tegelijkertijd de IT-kosten verlaagt met zero-touch beheer van desktopdiensten. Horizon Mirage is een gelaagde image-beheeroplossing die de PC opdeelt in logische lagen die eigendom zijn van ofwel de IT-afdeling of de eindgebruiker. Dankzij Horizon Mirage kan de IT-afdeling individuele lagen updaten zonder de andere lagen te hinderen, zodat de eindgebruikersdata en -applicaties altijd up-to-date zijn. Bovendien zorgt de integratie met VMware ThinApp applicatievirtualisatie voor stroomlijning van de applicatie-packaging. Hierdoor verlopen OS-migraties soepeler en biedt het ‘roll-back’-mogelijkheden in geval van een storing of ramp. VMware Horizon Mirage breidt ook de ondersteuning uit voor virtuele Windows-omgevingen op Macs door gratis VMware Fusion Professional te bundelen, wat de productiviteit van de eindgebruiker verbetert.

Citrix Xenapp

XenApp is de toonaangevende oplossing voor “virtual application delivery”, en biedt Windows-apps aan medewerkers op elk apparaat en elke locatie. Door gecentraliseerde controle met XenApp, kunt u uw team de vrijheid geven van mobiliteit terwijl u de security verhoogt en de IT-kosten vermindert.

  • XenApp stelt medewerkers in staat vijf generaties Windows-apps te gebruiken op elk apparaat waarmee ze willen werken.  XenApp vermindert tevens de transactietijden van client/server applicaties met wel 300% en dit helpt mensen om productiever te zijn met hun zakelijke applicaties.
  • Voldoe aan de groeiende vraag naar BYO-initiatieven (Bring your Own) door apps en desktops aan te bieden als on-demand-service, real-time in plaats van uren te spenderen aan het uitleveren van traditionele hardware.
  • Centraliseer applicaties in het datacenter om intellectuele eigendommen en gevoelige privé-informatie te beschermen. XenApp maakt granulaire beleidsinstellingen mogelijk voor toegangscontrole, wat het risico op het verlies van gegevens of inbraak door onbeveiligde verbindingen of VPN-gaten vermindert.
  • Verminder kosten voor het beheer van applicaties met maar liefst 90% door de implementatie en het levenscyclusbeheer van applicaties te stroomlijnen. XenApp helpt u de schaalgrootte te vergroten of juist te verkleinen afhankelijk van uw zakelijke behoeften en vereenvoudigt bedrijfscontinuïteit door het u mogelijk te maken om uw applicaties te hosten in redundante datacenters.

Citrix XenDesktop

Met XenDesktop kent uw organisatie geen grenzen. Geef medewerkers de vrijheid om vanaf elke locatie te werken terwijl u de IT-kosten terugdringt. Met de toonaangevende XenApp ingebouwd, kan XenDesktop volledige desktops of alleen apps aanbieden aan elk device.

  • Met het flexibele XenDesktop kunt u het juiste app- en desktopmodel kiezen voor de juiste gebruiker op het juiste moment. Dit verlaagt de kosten en biedt extra voordelen voor de meeste gebruikers van desktop- en appvirtualisatie
  • Met XenDesktop kunt u direct vijf generaties Windows-apps mobiliseren, en deze beschikbaar maken op elk apparaat en elke locatie. Met HDX technologie kunnen virtuele desktops zware 3D-ontwerpprogramma’s met gemak renderen en transactietijden van traditionele client/server applicaties terugdringen met wel 300%. Medewerkers kunnen op afstand werken zonder iets te moeten missen.
  • Maak BYOD mogelijk voor uw organisatie zonder de security in gevaar te brengen. Met XenDesktop stuurt u beveiligde, door IT goedgekeurde apps en desktops direct naar de apparaten van uw medewerkers. Dit geeft hen de vrijheid om de nieuwste en beste technologie te gebruiken zonder dat IT nieuwe hardware moet ondersteunen.
  • Virtuele desktops en apps worden centraal onderhouden in het datacenter, wat het risico vermindert op dataverlies of -diefstal, ongeacht het gebruikte apparaat. Toegang, intellectueel eigendom en gevoelige private informatie blijven goed beveiligd.
Share this: