Server virtualisatie

Over Server Virtualisatie

Dankzij server virtualisatie kunnen meerdere besturingssystemen en applicaties draaien op één enkele hedendaagse x86-computer. Hierdoor wordt uw infrastructuur eenvoudiger en efficiënter te beheren, worden applicaties sneller geïmplementeerd en worden de prestaties en beschikbaarheid verhoogd. Dit geeft als resultaat dat het bezit en het beheer van uw serverpark goedkoper wordt.

VMware Vsphere

Vereenvoudig uw IT-infrastructuur met bewezen virtualisatieoplossingen, gebaseerd op VMware®
vSphere, het toonaangevende platform voor virtualisatie- en cloudbeheer. Met virtualisatie van VMware kunt u kapitaalkosten verminderen door serverconsolidatie en kunt u bedrijfskosten verlagen door automatisering. Gemiste omzet kunt u minimaliseren door zowel geplande
als niet geplande downtime te beperken.

  • Verminder kapitaal- en bedrijfskosten door efficiënter met energie om te gaan en minder hardware te gebruiken dankzij serverconsolidatie.
  • Vergroot de mogelijkheden voor bedrijfscontinuïteit en noodherstel van uw gevirtualiseerde infrastructuur via verbeterde en vereenvoudigde oplossingen voor noodherstel.
  • Virtualiseer de essentiële, bedrijfskritische applicaties, waaronder databases (Oracle Database, Microsoft SQL Server, SAP HANA, SAP Sybase), bedrijfstoepassingen (SAP Business Suite, Microsoft Exchange, SQL Server, SharePoint, SAP) en lever topprestaties en de hoogste SLA´s.
  • Realiseer op beleid gebaseerde automatisering en zorg voor prestaties met een zero-touch infrastructuur.

Microsoft Hyper-V

Hyper-V is de oplossing van Microsoft om uw serveromgeving te virtualiseren. Met Hyper-V maakt u optimaal gebruik van de capaciteit van uw servers, bespaart u kosten en vereenvoudigt u het beheer van uw serverpark. Hyper-V levert een dynamisch, betrouwbaar en schaalbaar virtualisatieplatform. U kunt zowel fysieke als virtuele resources beheren dankzij geïntegreerde managementtools. Zo kunt u een wendbaar en dynamische serveromgeving opzetten.

Enkele voordelen:

  • Het fundamentele gebruik van virtualisatie om vele servers te consolideren op een fysieke server zorgt al snel voor een lagere TCO (Total Cost of Ownerschip). Niet alleen door verlaging van hardware vereisten, maar ook door een lager energieverbruik.
  • Geplande en ongeplande down-tijd wordt geminimaliseerd. Hyper-V bevat namelijk krachtige kenmerken, zoals live back-up en snelle migratie, waardoor u altijd ongestoord verder kunt werken.
  • Snelle en betrouwbare disaster- en business-recovery waarborgt minimaal gegevensverlies en krachtige remote beheermogelijkheden.
  • Hyper-V is onderdeel van Windows Server 2012. Dit heeft als gevolg dat wanneer Windows Server 2012 is aangeschaft, er geen extra kosten zijn aan het gebruik ervan.
  • Het licentiemodel is ook voordelig. Wanneer gebruik gemaakt wordt van Hyper-V datacenter licenties kunt u onbeperkt virtuele servers op de host plaatsen, zonder dat er extra licenties aangeschaft hoeven te worden.
Share this: